rozrząd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jawka
    Classic
    • 2008
    • 1

Re: rozrząd

Zamieszczone przez lama
    Cześć mam pytanko czy któs może wymieniał rozrząd niedawno i ile to kosztuje
    Witam
    Wymieniałem w autku mojej żonki rozrząd w silniku ASV koszt materiałów 530 kompletny rozrząd + pompa wody -komplet SKF + pasek gates. wymiana w Częstochowie 200 PLN.
    Pozdrawiam
    Jaco

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez vernix
      wymiana 450
      części 750
      pompa 150
      To za TDI-ka robiac w ASO 1,5 roku temu placilem mniej na ich czesciach :roll: Teraz bym zaplacil jeszcze mniej, cos strasznie duzo kasuja
      Spritmonitor.de

Komentarz

• meo14
        Ambiente
        • 2007
        • 111

Witam to ja sie dołączę ,wymieniłem rozrząd cały komplet ,po wymianie auto zapala tak jak przed wymiana czyli jak zimny zapala z pyka a jak ciepły to ze 3-4 razy kreci i dopiero zapala ale zastanawia mnie coś innego ,wydaje mi sie że więcej pali i jest troszkę mniej żwawy niż przed wymiana ,wiem że coś trzeba sprawdzić -kąt wtrysku ,mam VAG kupiłem od VIAKENA ,czy może mi ktoś powiedzieć co i jak i jaki najlepszy program mam VAG-COM 406,1 ale do nie wszystkich funkcji mam dostęp no i za bardzo jeszcze nie wiem jak sie poruszać w programie ,jeżeli można oczywiście proszę o wskazówki tak jak prostemu chłopu.
        260 kkm ,nalatane

Komentarz

• Xan86
          Ambiente
          • 2007
          • 141

Kompletny rozrzad z paskiem i pompa wody + robocizna kosztuje 800zl. Dodoam ze czesci uzyte do tego sa takie same jak w samochodzie ktore dopiero opuscile fabryke(tzn. tej samej firmy).

Pozdro
          Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
          Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm

Komentarz

• vernix
            Ambiente
            • 2007
            • 135

nie skorzystam z usług ASO, idę do konkurencji
            BIA 4XXX

Komentarz

• krystiano91
              Classic
              S_OCP Member
              • 2007
              • 31

witam! ja wymienialem rozrzad w ASO ( silnki TDi) ze wszystkimi czesciami, pompa wody i zaplacilem 850zl za czesci i 300zl za robocizne ( w tym gwarncja na 90tys km) . jesli chcesz wymieniac u konkurencji to polecam zakup czesci na stronie www.skodaczesci.pl . pozdrawiam ;-)

Komentarz

• mario_op
                Ambiente
                • 2005
                • 112

Witam. Ja z ciekawości sprawdziłem w czechach w ASO:
                na základì va¹eho dotazu Vám zasílám nabídku servisní prací:

Servisní prohlídka v rozsahu 90000KM .................................................. ..5000,- Kè
                Výmìna rozvodového øemene vèetnì kladek..........................................10 000,- Kè
                Výmìna vodního èerpadla.......................................... ............................ ....3200,- Kè

CELKEM............................................ .................................................. ........18200,-Kè
                czyli rozrząd z pompą wody 13200 * 0,135=1782zł. Więc jak ktoś mówi że w czechach za pół ceny da się zrobić to ciekawe gdzie to robi, bo raczej nie w ASO.

U Lellka w Opolu 1550 + 150 pompa wody, a Skoda-Jano w Opolu 575 rozrząd + wymiana jakieś 200-300 i plus pompa wody. Tylko strach oddać auto do warsztatu w którym jeszcze nic nie robiłem :-(
                COMBI ELEGANCE'03 ASV

Komentarz

• SuchyX
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1170

Jak chcecie wymieniać pasek rozrządu tanio i porządnie to wymieńcie u kolegi dobrygrzeswawa Ja wczoraj byłem u kolegi na wymianie i powiem że fachowo wszystko zrobil polecam go w 100% :!: :!: :!: :

A i cena u kolegi jest naprawde rewelacyjna

dobrygrzeswawa dzięki za dobry kawał roboty jak będę miał czas to poszukam tego softu o którym rozmawialiśmy.
                  Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                  Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• DGW
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 2330

Zamieszczone przez SuchyX
                    Jak chcecie wymieniać pasek rozrządu tanio i porządnie to wymieńcie u kolegi dobrygrzeswawa Ja wczoraj byłem u kolegi na wymianie i powiem że fachowo wszystko zrobil polecam go w 100% :!: :!: :!: :
                    tylko lekko się przedłużyło za co przepraszam
                    Zamieszczone przez SuchyX
                    dobrygrzeswawa dzięki za dobry kawał roboty
                    nie za ma co
                    NFPNorth-West
                    2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                    WARSZTAT www.dsize.pl
                    ->
                    CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                    spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Jacek Nowak
                      Rider
                      • 2005
                      • 390

Panowie szykuje sie do wymiany rozrzadu przy 190kkm.Caly zestaw kupilem dzisiaj razem z pompa wody. Mechanik powiedzial ze przy 2 rozrzadzie najprawdopodobniej trzeba bedzie wyminic jakis napinasz koszt 250 zl, powiedzial ze moze miec juz luzy! Wymienailiscie to przy 2 rozrzadzie???
                      Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14890
                        • Octavia IV (NX3)

Ludziska, a powiedzcie mi taką rzecz:
                        zapłaciłem w ASO w ubiegłym roku przy OT 90.000 km za wymianę rozrządu chyba około 800-900 zł.

Na fakturze widnieje "zestaw naprawczy rozrządu" czy coś takiego??? - teraz nie mam faktury przed nosem.

Co to jest ten zestaw (jakie elementy) - czy jest w tym pompa wody? A co jeśli nie i nie została wymieniona.
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• wojtass
                          Rider
                          • 2007
                          • 473

To i ja podepnę sie pod tekst SUCHYX
                          Także robiłem rozrzad o kolegi DGW i inne rzeczy i fachowosć ekstraklasa !

Komentarz

• Lashlo
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1455

A ja z innej beczki,ale tez o rozrzadzie...
                            Niedlugo mnie to czeka,auto po gwarancji juz. Ciagle serwisowane w ASO. I teraz pytanie-jesli rozrzad zrobie w ASO,to czy ASO ponosi odpowiedzialnosc na kolejne 120 tys (oczywiscie zakladajac,ze jest serwisowane dalej w tym ASO) jesli np cos sie z rozrzadem stanie? I kolejne pytanie-czy robiac wymiane w ASO ale czesci wlasne,choc oryginalne-czy ASO tez taka gwarancje daje?

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14890
                              • Octavia IV (NX3)

ASO odpowiada na dwoje babka wróżyła. Oczywiście wada materiałowa części podlega gwarancji. Ale zawsze wykombinują coś, żeby to było z Twojej winy albo po prostu że się zepsuło.

120 tys nikt Ci nie zagwarantuje.

Gwarancje na części daje chyba sprzedawca. jak kupisz w ASO to ASO da Ci 2 lata gwarancji. A jak kupisz gdzie indziej to gwarancje daje sprzedawca - tylko jakie ma warunki???
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

Niby skąd wynika, że ASO daje gwarancję na naprawy dokonane "po gwarancji".

To, że na naprawy wykonane w ramach gwarancji ASO daje gwarancję wynika wprost z samej umowy gwarancyjnej. W przypadku zlecenia ASO dokonania naprawy po gwarancji, zawieramy umowę o dzieło (dziełem jest w tym wypadku prawidłowe zamontowanie określonych części) do której stosuje się przepisy kodeksu cywilnego.

Gwarancje jest odrębną umową i nie wystąpuje ona z samego faktu wykonania naprawy w ASO.

Komentarz

• Lashlo
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1455

loyd, jak mi wymienili po gwarancji pedal gazu,powiedzieli,ze 2 lata gwarancji jest na ten pedal-stad moje pytanie czy tak samo do rozrzadu podchodza...

Komentarz

• endryu
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3777
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a z jakim orientacyjnym wyprzedzeniem w przebiegu km decydujecie się na wymianę rozrządu (w zalożeniu wymiany co 90 tyś. km przebiegu) :?:
                                    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                    =================================================

Komentarz

• waczu
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 121

Octavia 1.6 FSI 2006r. przebieg 170 tys. km, rozrząd nie był robiony,czy to możliwe i czy przy jakim przebiegu się go wymienia?
                                      Skoda Felicia GLXi 96r. LPG
                                      Opel Astra H Sport 1.6 2005r.
                                      SkodaFeliciaClubPolska

Komentarz

• wismar
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 17

w 1.6 FSI jest łańcuch a nie pasek , czym wielu nawet w aso jest zdziwionych wg książki jest bezobsługowy-ale czy to prawda?

Komentarz

Pracuję...